Makadamový neboli makadamiový olej se získává lisováním čerstvých makadamových ořechů. Jde o kosmetickou surovinu charakteristickou mastnou konzistencí a světle žlutou barvou s ořechovou vůní. Díky vysokému obsahu nenasycených mastných kyselin se používá k péči o pleť a pokožku těla. Makadamový neboli makadamiový olej se...
Sušené fíky jsou jednou z nejoblíbenějších delikates. Pocházejí z okolí Středozemního moře, kde dozrávají ve zvláštních podmínkách. Jsou nosičem bílkovin, železa a vitaminu B. Sušené fíky jsou jednou z...
Jojobový olej je lisovaný za studena z jojobových semen. Je charakteristický žlutou až zlatou barvou a má neutrální vůni. Díky svým hydratačním a posilujícím vlastnostem se stal jednou ze základních kosmetických přípravků pro péči o krásný vzhled. Krásně sjednotí a vyživí vaši pleť. Jojobový olej je lisovaný za studena...
Lískové ořechy neboli Coryllus avellana rostou v celé Evropě a malých částech Asie. Jsou charakterizovány vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin a obsahují mnoho vitamínů i minerálů, které mají pozitivní vliv na naše tělo. Mají nejvyšší obsah vitamínu E ze všech ořechů. Lískové ořechy neboli Coryllus...
Sezamový olej se získává lisováním sezamových semen při nízké teplotě. Za studena lisovaný sezamový olej jednou ze základních složek asijské, čínské, japonské a indické kuchyně. Sezamový olej se získává lisováním...
Spirulina neboli Arthrospira platensis je velkým uskupením bakterií druhu cyanobacterium. Často je označována za modrozelené řasy, ve skutečnosti jde o sladkovodní silici. Pro lidské tělo je velmi užitečná, je plná živin, které výrazně posilují tělo i mozek a působí proti překyselení organismu. Spirulina neboli Arthrospira...