Kokosový olej - rafinovaný

Nové

Rafinovaný kokosový olej je tepelně zpracovávaný, upravovaný, čištěný, bělený a zbavený vůně. Kouřový bod, nebo bod přepálení, je u rafinovaného kokosového oleje mnohem vyšší než u panenského oleje a udává se 232 °C. Je tedy vhodnější na tepelné zpracování i na výrobu kosmetiky.

Více informací

Skladem

Váha baleníCena baleníCena za gram
200 ml64,00 Kč0,32 Kč Do košíku Do košíku
500 ml109,00 Kč0,22 Kč Do košíku Do košíku
900 ml164,00 Kč0,18 Kč Do košíku Do košíku

Více informací

Kokosový olej – rafinovaný

Rafinovaný kokosový olej je bělený a dezodorizovaný, je tedy bez vůně. Olej se získává ze sušeného kokosového jádra často nazývaného kopra. Během procesu sušení vznikají nečistoty, proto musí být olej z kopry následně očištěn, většinou bělicí hlinkou. Pak se pomocí vysokých teplot odstraní jeho charakteristická vůně a chuť. Jeho velkou výhodou je nižší cena. Rafinovaný kokosový olej je navíc velmi vhodný pro vaření, pečení či smažení při vyšších teplotách. Kouřový bod, nebo také bod přepálení, je u rafinovaného kokosového oleje 232 °C, zatímco u nerafinovaného oleje se udává 178 °C až 200 °C. Při teplotách nad 25 °C je bezbarvou tekutinou, jinak tuhne. Díky vysokému obsahu nasycených mastných kyselin kokosový olej oxiduje velmi pomalu a nežlukne.

Kokosový olej tvoří převážně kyselina laurová, což je mastná kyselina se středně dlouhým řetězcem. Má antivirové, antibakteriální a protirakovinné účinky a celkově posiluje imunitu. Nerafinovaný i rafinovaný kokosový olej obsahují stejné množství této mastné kyseliny. Nerafinovaný neboli panenský kokosový olej je však o něco bohatší na fytoživiny. Polyfenoly, které působí jako antioxidanty, jsou bělením a vysokými teplotami částečně narušeny a jejich obsah v rafinovaném kokosovém oleji je tedy nižší. Kromě vaření, smažení a pečení je rafinovaný kokosový olej vhodný na výrobu domácí přírodní kosmetiky, pleťových krémů, tělových krémů i masek na vlasy. Zvláčňuje suchou kůži a pomáhá ji chránit před mrazem i sluncem.

Parametry

Složení produktuKokosový olej - rafinovaný
Použití produktuVhodný do kuchyně ale také i jako kosmetický přípravek.
FormaOlej
Země původuIndonésie

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

4 dalších produktů ve stejné kategorii: