Nové Olej z černuchy seté Zobrazit větší

Olej z černuchy seté

Nové

Olej z černuchy seté neboli černého kmínu. Je přírodní, čistý, za studena lisovaný olej vyrobený z nejlepšího egyptského černého kmínu. Má širokou škálu použití v netradičním lékařství a v kuchyni. Semena černého kmínu jsou jedním z nejušlechtilejších semen na světě.

Více informací

Skladem

Váha baleníCena baleníCena za gram
100 ml260,00 Kč2,60 Kč Do košíku Do košíku
250 ml410,00 Kč1,64 Kč Do košíku Do košíku
500 ml510,00 Kč1,02 Kč Do košíku Do košíku

Více informací

Olej z černuchy seté

Pečlivě vybraná zrna poskytují ideální, zdravý olej z černuchy seté. Za studena lisovaný olej je bohatý na nenasycené mastné kyseliny a látky podporující vitalitu našeho těla. Černý kmín pomáhá zvýšit naši imunitu a odolnost našeho organismu, účinně posiluje a čistí naše tělo. Pokrmům dodává zajímavou vůni, je ideální do salátů a k sýrům. Navíc může být olej použit externě a aplikován na pokožku. Díky svým vlastnostem ji účinně hydratuje. Černucha setá byla jako léčivá rostlina využívaná již velmi dávno, říká se jí zlato faraonů. Věřilo se, že léčí vše kromě smrti.

Olej obsahuje vysoké množství nenasycených kyselin, hodně vitamínů, zejména A, B, E a F, mnoho minerálů, jako je hořčík, draslík, selen, zinek, vápník i železo. Má antioxidační vlastnosti a doporučuje se jako prevence proti rakovině, kdy má snižovat negativní účinky ozařování. Podle výzkumů pravidelné podávání oleje z černuchy pomáhá proti parazitům, jako je tasemnice, škrkavka a roupy. Má anestetické účinky, působí proti křečím i při bolestivé menstruaci. Doporučuje se také po vysazení antikoncepce. Éterické oleje regulují hladinu cukru v krvi a jsou prospěšné pro diabetiky. Pravidelné podávání oleje z černého kmínu snižuje různé problémy s alergiemi, astmatem a ekzémy. Snižuje krevní tlak a riziko trombózy. Pomáhá při chudokrevnosti, při spáleninách a slouží jako krém na opalování s nižším faktorem. Urychluje hojení ran, jizev a akné. Je vhodný pro suchou a zralou pleť, dobře hydratuje a díky vysokému množství antioxidantů také zpomaluje stárnutí pokožky.

Parametry

Složení produktuOlej z černého kmínu
Použití produktuKosmetický přípravek, jako dodatek k jídlům.
FormaOlej
Země původuPolsko

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

5 dalších produktů ve stejné kategorii: