Nové
Kokosová mouka se vyrábí mletím dužiny kokosového ořechu. Vyznačuje se výraznou chutí kokosu a jemnou, sladkou vůní. Do svého jídelníčku jej mohou zařadit i diabetici a alergici. Neobsahuje lepek a kokosová mouka je proto vhodná i pro osoby s nízkou tolerancí lepku.
Datum dostupnosti:
Kokosová mouka
Kokosová mouka se vyrábí mletím dužiny kokosového ořechu. Vyznačuje se výraznou chutí kokosu a jemnou, sladkou vůní. Do svého jídelníčku jej mohou zařadit i diabetici a alergici. Neobsahuje lepek a kokosová mouka je proto vhodná i pro osoby s nízkou tolerancí lepku.
Příjemce :
* Povinná pole
nebo Zrušit
Váha balení | Cena balení | Cena za gram | |
500 gramů | 65,00 Kč | 0,13 Kč | Do košíku ![]() |
1000 gramů | 118,00 Kč | 0,12 Kč | Do košíku ![]() |
Kokosová mouka je bohatá na vlákninu a bílkoviny, které nesmí chybět v naší každodenní stravě. Obsahuje 24,9 g vlákniny, která pomáhá zlepšit aktivitu střev. Dále obsahuje 15,9 g exogenního proteinu, který buduje svalovou hmotu. Ve 100 g je přibližně 419 kalorií (kcal), což je nižší hodnota než mají jiné běžně dostupné mouky a výrobky z klasické mouky. Největším trumfem, který má kokosový ořech v rukávu, je jeho vysoký obsah nenasycených mastných kyselin.
Kokosová mouka je aromatický produkt vytvořený pro ty, kteří hledají zdravou alternativu obilné mouky. Vyznačuje se sladkou chutí, lze jej využít i jako náhradu cukru a snížit tak příjem kalorií. Použití kokosové mouky zvyšuje kvalitu připraveného jídla. Kokosová mouka je vhodná pro ty, co chtějí zhubnout, ale milují sladké pečivo, osobám s cukrovkou, kteří hledají produkty s vysokým obsahem vlákniny a nízkým GI (Glikemickým Indexem), sportovcům, pro které je důležité množství aminokyselin ve stravě i lidem trpících celiakií. Používá se do koláčů a pečiva, k přípravě palačinek i jako zahušťovadlo do polévek či omáček, které získají kokosovou vůni.
Kokosová mouka obsahuje:
24,9 g vlákniny, která pomáhá zlepšit aktivitu střev.
15,9 g exogenního proteinu, který buduje svalovou hmotu.
Ve 100 g přibližně 419 kalorií (kcal), což je nižší hodnota než mají jiné běžně na trhu dostupné mouky a domácí výrobky z klasické mouky.
Kokosová mouka se doporučuje:
- těm, kteří chtějí zhubnout, ale milují sladké pečivo
- osobám s cukrovkou, kteří hledají produkty s vysokým obsahem vlákniny a nízkým GI (Glikemickým Indexem)
- sportovcům, pro které je důležité množství aminokyselin ve stravě
- lidem trpících celiakií (kokos je neodmyslitelně bez lepku)
Kokosová mouka může být použita:
- pro přípravu koláčů a pečiva, které se po použití stávají výživnými
- při přípravě palačinek, které budou krásně hnědé a získají charakteristickou, lehce sladkou chuť
- jako zahušťovadlo do polévek či omáček, které získají obzvláště kokosovou vůni.
Kokosová mouka velmi dobře váže vlhkost. Je tedy velmi vhodné ji skladovat ve vzduchotěsné nádobě. Při stálém uchování výrobku v rámci pokojové teploty je po otevření balení mouka vhodná ke spotřebně ještě několik měsíců. Tuto dobu můžete prodloužit skladováním v lednici a to až na dobu 12 měsíců.
Tip Debi:
Rádi mlsáte? Tak zkuste tento jednoduchý recept na lahodné lívance, které zvládne opravdu každý.
Budete potřebovat 45g kokosové mouky, 2 vajíčka, 1/2 banánu, 150 ml mléka 1/2 ČL prášku do pečiva, stévie či jiné sladidlo dle chuti a trochu kokosového oleje na potírání pánve.
Postup je jednoduchý, rozmačkaný banán smícháme s vajíčky, přidáme kokosovou mouku prášek do pečiva a na konec mléko. Na pánvi rozehřejeme kokosový olej a z hustého těsta vytvarujeme lívance, které jsou za cca 2 minuty vhodné již k servírování. Lívance můžete potřít třeba zakysanou smetanou, ale díky naší kokosové mouce jsou výborné i samotné.
Složení produktu | 100% kokosová mouka |
Použití produktu | Kokosovou mouku lze použít jako náhradu klasické mouky při přípravě slaných i sladkých dezertů, k zahuštění omáček či polévek nebo jako doplněk při přípravě koktejlů či smoothies. Nezastupitelná je také v orientální kuchyni. |
Forma | Prášek |
Země původu | Polsko |
Způsob balení | Zip-Sáček |
Zaměření produktu | Bezlepková potravina |