Nové Makadamový olej Zobrazit větší

Makadamový olej

Nové

Makadamový neboli makadamiový olej se získává lisováním čerstvých makadamových ořechů. Jde o kosmetickou surovinu charakteristickou mastnou konzistencí a světle žlutou barvou s ořechovou vůní. Díky vysokému obsahu nenasycených mastných kyselin se používá k péči o pleť a pokožku těla.

Více informací

Skladem

Váha baleníCena baleníCena za gram
100 ml176,00 Kč1,76 Kč Do košíku Do košíku

Více informací

Makadamový olej

Makadamiový či makadamový olej je vyráběn lisováním makadamových oříšků. Makadamový strom roste převážně ve vulkanické půdě v tropech, jako je Brazilie, Hawai, Nový Zéland či Austrálie. Chuť makadamového oleje je zcela unikátní. Makadamové oříšky jsou bohaté na živiny a olej je nabitý antioxidanty, vhodný pro péči o pokožku i jako doplněk stravy pro posílení srdce. Obsahuje vitamín E, až 85 % mononenasycených olejů, omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, olejovou, linolovou, linoleovou a palmitolejovou kyselinu. Snižuje hladinu LDL cholesterolu a udržuje hladinu HDL cholesterolu, což snižuje riziko onemocnění srdce a vzniku mrtvice.

Má vyšší kouřový bod než olivový olej, až 218 °C a dá se používat i na smažení. Díky vysokému obsahu tuku se používá při výrobě kosmetiky pro péči o pokožku. Má regenerační účinky a pokožka je po použití tohoto oleje mnohem vláčnější a mladistvější. Mononenasycené tuky pomohou nahradit původní tuk v poškozené pleti a pokožce těla. Kyselina palmitolejová pomáhá pokožce obnovit ztracenou pružnost. Antioxidanty podporují hydrataci pleti a pomáhají zabránit popálení od sluníčka. Používá se i jako opalovací olej. Vysoký obsah vitamínu E v oleji pomáhá při hojení jizev, strií, drobnějších poranění i při vyhlazování vrásek. Jde o vhodný masážní olej, lze použít jako vlasové sérum a dobře funguje při péči o nehty a nehtová lůžka.


Použití:

- aplikujte přímo na kůži
- ideální pro lehkou a unavenou pleť
- používané pro masáže
- používá se jako opalovací olej
- lze použít pro aplikace na obličej
- používá se přímo na pokožce, jemně jí zvlhčuje
- lze použít jako vlasové sérum, dobře funguje při péči o nehty

Parametry

Složení produktuMacadamový olej
Použití produktuKosmetický přípravek
Formaolej
Země původuKeňa

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

13 dalších produktů ve stejné kategorii: